TFT i et nøtteskall

tft

Ja, dette er faktisk resultatet av å bruke TFT i forbindelse med angst, depresjon eller for den sakens skyld, sinne.

“Når du kan tenke på det, uten at det gjør vondt lenger,  vet du at du er ferdig med det.”

TFT betyr tankefelt-terapi og er ofte en utrolig enkel metode for å kvitte seg med stressfølelser knyttet til hendelser, personer, eller annet som skaper ubehag.

Det som ofte viser seg, er at følelser som forårsaker for eksempel angst eller sinne, er følelser som har ligget og påvirket deg kanskje i flere titalls år. Da sier det seg selv at det ikke bare hjelper å snakke om det. En følelse som har satt seg fast i underbevisstheten og påvirket deg i tanker og handling i mange år, blir du ikke kvitt “bare” ved å snakke om det. Det kan fungere sammen med “affirmasjoner” som er en teknikk vi ofte bruker i coaching, gjerne sammen med “godbok”. Men det kan ta lang tid og være ganske krevende.

Slike langvarige ubevisste følelser resulterer også ofte i kroniske sykdommer, eller adferdsproblemer. Mer om dette i posten om livsstilssykdommer.

Med TFT som terapi prøver vi å få frem den følelsen som påvirker og skaper angsten, eller sinnet, og så bearbeider vi den følelsen ved blant annet å stimulere enkelte punkter på kroppen med en lett “tapping” med fingrene. Vi bruker ikke nåler. 😉

Etter en stund på denne måten vil du merke at situasjonen eller følelsene dine slipper taket og slutter å påvirke deg. Kan hende det dukker opp mer “ballast” fra enda tidligere i livet, og da fortsetter vi bare med å bearbeide de nye følelsene. Helt inntil du kan hente frem minnene uten at det er ubehagelig. Om nødvendig fordeler vi det på flere timer. Noen ganger kan det være greit å fordele det på flere timer over litt tid, slik at man rekker å la de nye følelsene synke inn, før man fortsetter terapien.

Har du opplevd fobier, traumer eller andre hendelser som på en eller annen måte har satt seg fast i deg? Det kan være en slengbemerkning fra et ubetenksomt medmenneske eller store sjokk, da vil denne terapiformen kunne hjelpe deg med å redusere eller til og med fjerne stresset fullstendig.

Lyst til å prøve? Da er det bare å ta kontakt.

Det er alt å vinne, og ingenting å tape.  🙂

Setter uansett veldig pris på om du liker eller deler dette videre.

Mvh Øyvind Skriver

cropped-heading-bilde-02.jpg

Har du spørsmål rundt dette med TFT eller coaching og om jeg kan hjelpe deg med noe er det bare å ta kontakt. Jeg skal svare etter beste evne. 🙂

Du finner meg rett på utsiden av Larvik.

Email:    skriver@mindconnection.no

Mobil:    4053 8192

Adresse: Rauanveien 315, 3261 Larvik

#sykefravær #kroniske smerter #smerter #fobier #allergi #angst #immunforsvar #livsstilsykdommer #traumer #migrene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s