Hva er “det gode liv” i drømmen din?

Hvor mange ganger i livet har du fått, eller tenkt, spørsmålet “hva ønsker du å bli?”

Og hvor enkelt var det å svare på det?

For mange er det lett å svare på, for de har allerede tidlig i livet utviklet et par sterke interesseområder. Da er det lett å vite hva man vil. Det må jo være litt deilig enkelt. Spesielt slik utdanningssystemet er lagt opp i dag. Man skal starte tidlig i livet med målbevisst utdanning, og gå rett ut i det yrket man skal ha resten av livet. Helst.

Life is good

Men. Så er det slik da at det er ikke alle av oss som er skrudd sammen slik at vi vet det helt klart når vi er 15 og skal velge valgfag, og snart studieretning.

Så hva med dem? De som har et hav av interesser, og som ser noe interessant i alt. Eller som ennå ikke har funnet ut av hvor de har sine beste evner, for de har så mange av dem at det er vanskelig å se hvilke av dem de bør satse på. Eller kanskje man ikke har noen som kan hjelpe en å finne ut av det? For det er ikke alltid like lett. Kanskje de beste evnene ikke passer inn i de vanlige studieretningene. Kan hende det ikke engang finnes et studie som passer for akkurat deg og dine evner. Kanskje du må kombinere de gode evnene dine og skape din egen vei, i livet. Skape din egen retning, og ditt eget liv. Det kan det være verdt å tenke over. For det er jo mulig.

Så hva er dine beste evner? Det kan du reflektere over. Du har helt sikkert mange gode evner, og noen er tydeligere enn andre. Og det er i skjæringspunktet hvor de evnene overlapper hverandre at du finner din indre styrke. Og hvis du i tillegg reflekterer over hva som får frem de sterkeste følelsene i deg, nærmer du deg en suksessfaktor. Det kan være følelser som gjør deg glad og oppstemt, men det kan også være følelser som får frem sinnet i deg. For sinne er også energi. Nærmere bestemt forandringsenergi. Vel og merke så lenge man kan kontrollere det.

20190628_110706.jpg

Når du tenker over alt dette, noen ganger, over lang tid, såpass lang tid at du blir vant til det. Da vil du etter hvert oppdage at komfortsonen din i forhold til hva du tør å tenke på, utvider seg. A4 boksen blir plutselig litt romsligere. Kan hende du oppdager at boksen egentlig ikke engang eksisterer. Da har du begynt å utvikle frihet.

Med denne friheten, vil du se muligheter du aldri før hadde drømt om at eksisterte. Selv om de har vært der hele tiden. Når du begynner å bli bevisst på hva slags evner du har, og hva du faktisk kan bruke dem til, er det en ny verden som åpner seg for deg.

Men veien frem kan være full av hindringer, så det krever innsats og utholdenhet å komme i mål. Noe av det som er viktig er å finne gode støttespillere. Det kan være familie, kolleger eller andre ressurssterke personer som vet hva slags oppfølging og motivasjon du trenger. I det hele tatt noen som vil være “sparringpartner” i utviklingen din, og som heller ikke er begrenset av en trang komfortsone. For du vil også oppdage at det vil hagle med velmenende gode råd, som at du må få deg en trygg og god jobb, hus, bil, garasje og en golden retriever.  Ikke noe galt med det hvis det er det du virkelig ønsker deg. Men hvis du vil noe mer. Noe som er bare deg. Åpne et gjestgiveri i Dolomittene, klatre i fjellene i Nepal, bli filosof som Arne Ness, eller jobbe med fornybar energi på et helt nytt nivå. Da er plutselig alle de gode trygge rådene blitt til motstand og følelsesmessige hindringer for deg. Så det er om å gjøre at du finner de rette ressursene for å få den nødvendige backup’en. Da kan det bli fart i sakene.

Så husk, det er bare du, som ved å finne og bruke dine innerste beste evner, som kan skape det som er det virkelig gode liv for deg.

Har du spørsmål og vil vite mer? Bare send meg noen ord, gjerne på mail, så skal jeg svare etter beste evne.

Jeg skulle også gjerne visst om dette er et tema som dere ønsker jeg skal skrive mere om? Og hvis noen har innspill på nye tema, vil jeg gjerne høre om det også.

Mvh Øyvind Skriver

Du finner meg rett på utsiden av Larvik.

Email:    skriver@mindconnection.no

Mobil:    4053 8192

Adresse: Rauanveien 315, 3261 Larvik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s