Posttraumatisk stress

TFT er en fysisk og mental avspenningsteknikk som gjør det spesielt godt egnet til bruk mot stress, traumer, angst, fobier, depresjoner, kroniske smerter, allergier osv. osv.
Litt kort sagt er det ypperlig mot alle typer følelsesrelaterte sykdommer, herunder sykdommer eller plager som resultat av posttraumatisk stress.
Og hvordan eller hva er posttraumatisk stress da, spør du kanskje nå?
La oss si at du opplever en situasjon på jobben, eller hjemme, som stresser deg så voldsomt at du selv kjenner at du overreagerer. Langt ut over hva som hadde vært en normal reaksjon. Hvis vi tenker etter har vi alle vært der.
Men hva kommer det av? Det har jeg lurt på mange ganger, inntil jeg begynte med coaching (TPM) og spesielt TFT som jeg nå bruker for å redusere eller fjerne blant annet nettopp sånt stress.
Det har seg slik at når man en gang, kanskje i veldig tidlig barndom opplevde at fattern dro deg i overkant hardt i armen og overøste deg med kjeft for en eller annen feil du gjorde, og du blir veldig veldig skremt. Det har seg sånn at når en opplevelse blir koblet sammen med en følelse, brenner den seg inn i hukommelsen og dermed blir den erfaringen alltid liggende i underbevisstheten.
Så kan vi si du er blitt voksen og har barn selv, og opplever en lignende situasjon med ditt eget barn, og du opplever at du overreagerer voldsomt på en ting som kanskje egentlig ikke hadde trengt noe særlig reaksjon i det hele tatt. Da er det følelsene dine fra den gangen i fortiden som kommer opp og farger situasjonen i dag. Dermed overreaksjon, eller det vi kaller posttraumatisk stress. Dette er faktisk noe som kan utvikle seg så langt at vi får et sinneproblem vi ikke klarer å kontrollere. Da kan det være en fordel med noen TFT timer for å komme i vater igjen.
Enkelte opplever å ha så mye spenninger i kroppen fra tidlig alder at de blir fysisk syke i voksen alder. De utvikler det vi kaller livsstilssykdommer.
I senere tid er det faktisk påvist at det er en meget sterk sammenheng mellom livsstilssykdommer og stress/traumer i ung alder.
Og for alle skeptikere, TFT er endelig blitt anerkjent som en evidensbasert behandlingsmetode. Så TFT er nå oppført i National Registry of Evidence-Based Programs & Practices
Det betyr at det må foreligge forskning med tilstrekkelig tester og dokumentasjon på at behandlingen faktisk fungerer.